Arie Dubbeldam 1931 Barendrecht. Hij volgt een technische opleiding en begint een eigen zaak met ijzerwaren en gereedschappen hij tekent en schildert lid van Chabot groep en doet mee aan Kunstroute Barendrecht

Arie Dubbeldam

is geboren 1931 te Barendrecht. Hij volgt een technische opleiding en begint een eigen zaak met ijzerwaren en gereedschappen in Barendrecht. Als ontspanning tekent en schildert hij, als tegenhanger van zijn drukke werkzaamheden in zijn eigen bedrijf.

ARIE AAN HET WERK IN ATELIER
Arie heeft veel aan zelfstudie gedaan en is voornamelijk autodidact. Om zijn creatieve talenten verder te ontwikkelen volgt hij een cursus bij de Volksuniversiteit . Hij sluit zich aan bij de Rotterdamse Schilder- en Tekenclub en later bij de Chabotgroep. De eerste jaren van het tekenen en schilderen, houd Arie zich vooral met aquarel bezig. Hierna werkt hij een periode met acrylverf en de laatste jaren heeft olieverf zijn voorkeur. Verder gebruikt hij een potlood, pen en pastelkrijt. De onderwerpen die hij schildert en tekent zijn aanvankelijk landschappen, bloemen en het fijn-schilderen van stillevens. Daaruit volgt later het abstracte werken. Dit boeit hem in het bijzonder. Het is steeds weer een uitdaging om tot een goede compositie en interessante kleurstelling te komen.Hij exposeert regelmatig in binnen en buitenland. Tijdens het eerste weekend van oktober doet Arie al vele jaren mee aan de Barendrechtse Kunstroute. De tekeningen en schilderijen zijn dan vrij te bezichtigen in zijn atelier aan de Ebweg. Het is ook altijd mogelijk om op afspraak zijn atelier te bezoeken. Hier maakt u kennis met de grote verscheidenheid aan technieken die Arie beheerst en hem een bijzondere schilder maken.